Ziarul electronic al arădenilor

Primarul Aradului, după semnalul de alarmă al unui biolog privind castorii

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a reacţionat, vineri, printr-un videoclip postat pe contul său de Facebook, după ce un cunoscut biolog a criticat lucrările de defrişare care au avut loc pe malul Mureşului, în zona centrală a municipiului, care ar fi afectat habitatul mai multor familii de castori, edilul afirmând că prea multe animale au drepturi în detrimentul oamenilor.

Primarul s-a filmat pe malul Mureşului, unde au loc lucrări de curăţenie de primăvară, care includ defrişarea vegetaţiei dense.

„Continuăm lucrările de curăţenie de pe mal. Am revenit pentru că am văzut nişte pseudo-specialişti că începuse să îşi dea iar cu presupusul cum se distruge habitatul lui domnul castor şi nu ştiu ce alte păsărele. Am dispus să continue lucrările, zona din oraş a Mureşului nu este sub nicio restricţie, Parcul Natural (Lunca Mureşului – n.r.) este de la Pădurea Ceala, unde domnul castor are suficient loc şi spaţiu să se desfăşoare. Habitatul de aicea, în acest habitat are prioritate arădeanul.

Şi n-am ajuns chiar o ţară de nebuni, să-mi fie iertare limbajul, în care mai nou în oraş ciorile au numai drepturi, porumbeii au numai drepturi, văd că acum castorii, răţuştele şi eu mai ştiu cine, şi eventual oamenii să nu mai poată să se plimbe nici pe malul Mureşului sau să aibă o viaţă frumoasă într-un parc că vin ciorile peste tine, că tot felul de deştepţi îşi dau cu presupusul. Reiterez încă o dată: Nu a avut de suferit niciun domn castor, dacă nu i-a convenit se mută mai încolo în Parcul Natural, mai în aval la doi-trei kilometri nu îl deranjează nimeni. Aici se face curăţenie pentru ca arădenii să se poată plimba şi să se bucure de o privelişte frumoasă a Mureşului“, a spus primarul în videoclip.

El a precizat că îi roagă „pe domnii specialişti să se mai abţină şi să nu-şi mai facă publicitate“.

„Domnul castor şi domnul pseudo-biolog au suficient spaţiu să se desfăşoare în Parcul Natural, la vreo doi kilometri şi ceva de aici“, a încheiat edilul.

Contactat de Agerpres, biologul Gabriel Herlo a spus că nu doreşte să comenteze poziţia primarului.

Marţi, biologul Gabriel Herlo a atras atenţia asupra impactului pe care îl au lucrările de curăţenie, inclusiv cu defrişări, desfăşurate de autorităţile locale din municipiul Arad pe malul râului Mureş, el susţinând că sunt afectate coloniile de castori din zonă, specie protejată, dar şi unele specii de păsări.

sursa: Agerpres

video: Facebook/Călin Bibarț

Un biolog atrage atenţia: Lucrările de curăţenie pe malul Mureşului afectează coloniile de castori

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.