Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad: Începe furnizarea energiei termice pentru unitățile de învățământ

Primăria Arad a anunțat că, începând de luni, 18 octombrie, va fi furnizată energie termică unităților de învățământ din municipiu, iar în funcție de finanțările guvernamentale va fi asigurată și pentru toți consumatorii casnici.

„În acest weekend, operatorul serviciului public de alimentare cu energie termică face probele de presiune pentru unitățile de învățământ din municipiu, astfel încât de luni, 18 octombrie 2021,  școlarii și preșcolarii să aibă condiții normale de desfășurare a activităților didactice. Totodată, se va asigura termie și pentru locuințele arondate punctelor termice de unde se alimentează instituțiile de învățământ“, se arată într-o informare remisă de Primăria Arad.

Primarul municipiului, Călin Bibarț, a spus că furnizarea energiei termice pentru consumatorii casnici depinde de finanțările guvernamentale.

„Săptămânile trecute am asigurat termia în sistemul sanitar, iar din acest weekend facem eforturi pentru a începe furnizarea căldurii în școli și grădinițe. Trepat, funcție de finanțările guvernamentale și evoluția temperaturilor diurne și nocturne, ne străduim să asigurăm termia  în  toate locuințele municipiului, dar reiterez ideea că nu este normal ca doar din banii arădenilor să asigurăm aceste servicii, atât timp cât prețul la gaze s-a triplat”, a afirmat primarul Călin Bibarț.

VEZI motivul pentru care se amână începerea furnizării agentului termic în Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.