Ziarul electronic al arădenilor

Prelevare de organe la Spitalul Județean Arad. Membrii familiei au dorit ca pierderea lor să fie un dar pentru semeni

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au efectuat, duminică, o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 50 de ani, care nu mai avea şanse să supravieţuiască.

Conform medicilor, deşi se află într-o situaţie disperată, familia femeii şi-a dat acordul să doneze organele care pot fi prelevate, în speranţa că aşa va putea salva alte vieţi.

„Din păcate femeia nu mai avea șanse să supraviețuiască, iar familia, deși se află într-o situație disperată, și-a dat acordul să doneze organele care pot fi prelevate, în speranța că așa va putea salva alte vieți“, a informat SCJU Arad.

„A fost o decizie deosebit de grea pentru familia pacientei însă, acum în prag de sărbători, cei dragi au dorit ca pierderea lor să fie un dar pentru alţi semeni. Organele prelevate la Arad vor salva viaţa unor oameni aflaţi în grea încercare astăzi. Mulţumim familiei pacientei pentru gestul extraordinar”, a declarat Dana Moţ, coordonator Transplant.

O echipă de medici şi asistente, împreună cu coordonatorul de Transplant, au prelevat rinichii, iar o echipă de medici din Cluj au prelevat ficatul pacientei.

Organele vor ajunge în perioada imediat următoare la oameni a căror viaţă depinde, în aceste momente, de transplant.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.