Ziarul electronic al arădenilor

Prefectura Arad, pichetată de sindicalişti Cartel Alfa

Aproximativ 30 de sindicalişti din cadrul Cartel Alfa au pichetat, vineri, Prefectura Arad, nemulţumiţi de plafonarea veniturilor angajaţilor de la stat şi de nivelul salariului minim, ei acuzând că promisiunile făcute în campania electorală au fost „uitate“.

Sindicaliştii, care au avut autorizaţie pentru protest, s-au adunat în faţa Prefecturii la ora 11.00 şi au pichetat instituţia timp de o oră. Ei au avut pancarte cu mesaje privind revendicările, referitoare în special la venituri.

„Protestul nostru este faţă de actuala Guvernare, ai cărei reprezentanţi au uitat ce au promis în campania electorală. Cerem să fie respectate legile actuale, inclusiv cele referitoare la salarizare. Există restanţe privind creşterile salariale ale bugetarilor, care trebuiau aplicate încă de anul trecut, dar nu vor fi aplicate nici în acest an. Salariul minim a fost crescut cu doar 41 lei brut, iar pensiile nu sunt majorate conform legii. Am fost minţiţi înainte de alegeri“, a declarat preşedintele Cartel Alfa Arad, Dan Visa.

Protestatarii nu şi-au trimis delegaţie la discuţii cu reprezentanţi ai Prefecturii, iar acţiunea s-a încheiat fără incidente.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.