Ziarul electronic al arădenilor

Prefectul Aradului: „Este important ca cetățenii să evite expunerea prelungită la temperaturile ridicate”

Prefectul județului Arad, Toth Csaba, recomandă arădenilor să urmeze toate recomandările emise de autorități privind diminuarea efectelor negative pe care le pot provoca perioadele cu temperaturi extrem de ridicate, pentru care astăzi meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu.

„Îi rog în special pe arădenii cu probleme de sănătate să se ferească de căldură, să reducă deplasările sau să nu le efectueze în perioada prânzului, să se adăpostească în spații climatizate sau la umbră și să consume cantitatea de apă recomandată de medici.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat încă din 9 iunie un Plan de măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale caniculei, pe care îl vor aplica primăriile și celealte instituții cu atribuții în domeniul protecției civile. Am transmis astăzi alte solicitări către primari și anumite instituții să asigure îndeplinirea obligațiilor ce le revin pentru a veni în ajutorul populației în această perioadă.

În primul rând este însă important ca cetățenii, mai ales cei care își cunosc problemele de sănătate, să evite expunerea prelungită la temperaturile ridicate”, a declarat prefectul Toth Csaba.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Instituţia Prefectului – Judeţul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Primăria din Arad activează punctele de ajutor anticaniculă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.