Ziarul electronic al arădenilor

Pompierii arădeni, pregătiți pentru Sărbătorile Pascale

Pe linie preventivă, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, pompierii au derulat 47 de controale de prevenire a incendiilor, la lăcașurile de cult unde se preconizează a se înregistra un număr mare de participanți, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor.

Inspectorii de prevenire au avut în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori.

Pe timpul acțiunilor preventive, au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităţilor de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor.

În Noaptea Învierii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad va disloca forțe și mijloace astfel:

– La Mănăstirea Hodoș-Bodrog, misiunea va fi asigurată de 3 subofițeri, o autospecială de stingere si un echipaj SMURD

– La Catedrala Ortodoxă de la Podgoria, monitorizarea va fi asigurată de o autospecială de stingere și mijloace de primă intervenție cu doi subofițeri

– La Mănăstirea Feredeu, misiunea va fi asigurată de SVSU Șiria, cu o autospecială cu apa și spumă și 5 voluntari

– De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență vor asigura măsurile de prevenire la bisericile ortodoxe din Lipova, Curtici, Vinga, Pecica, cu câte o autospecială de stingere și 5 voluntari

În plan operațional, zilnic, 130 de pompieri, încadrează mijloace tehnice  care sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, precum și 16 autospeciale pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 11 echipaje SMURD din care, 1 echipaj Terapie Intensivă Mobilă încadrat cu medic și asistent și 10 echipaje de prim ajutor medical încadrate cu paramedici, precum și 5 echipaje pentru descarcerare.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesară respectarea câtorva reguli simple, însă foarte importante.

În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor va arde lumina de Paști.

Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil  și să nu fie amplasate în apropierea hainelor, a altor materiale textile sau ușor inflamabile.

În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Ortodox, Inspectoratul pentu Situații de Urgență Arad va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.