Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii arădeni, de vorbă cu copiii din sistemul de protecție socială

La data de 8 iulie, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară au desfășurat o activitate de informare și consiliere a copiilor care se află în plasament, în sistemul de protecție socială.

Având în vedere perioada vacanței școlare, care este un prilej de bucurie și petrecere a timpului liber, polițiștii au prezentat riscurile la care se pot expune tinerii din sistemul de protecție socială, discuțiile concentrându-se în principal pe fenomenul de bullying și cyberbullying.

Copiilor le-a fost explicat faptul că, prin intermediul rețelelor de socializare, sau în mediul online, se poate manifesta un grad ridicat de violență verbală, tinerii fiind încurajați sa comunice tutorilor legali, orice aspect negativ întâlnit, pentru a se putea lua măsurile legale care se impun.

Aceste activități vor continua pe toată perioada vacanței de vară, în municipiul și județul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.