Ziarul electronic al arădenilor

Poliţist criminalist cercetat de superiori după ce ar fi agresat o femeie pe stradă

Un poliţist criminalist din Arad este cercetat de superiori după ce ar fi agresat fizic pe stradă o femeie în vârstă de 73 de ani, pe care ar fi împins-o în urma unei dispute, ea căzând pe jos pe trotuar.

Incidentul ar fi avut loc în luna martie, însă în ultimele zile imagini surprinse de camere de supraveghere montate pe clădiri au fost postate în mediul online.

În imagini se vede cum bărbatul o aşteaptă pe femeie să iasă dintr-o hală agroalimentară din municipiul Arad, iar apoi o abordează verbal şi o urmăreşte zeci de metri pe stradă. Femeia are două plase în mâini, iar bărbatul a împins-o şi a căzut pe jos, pe trotuar.

Ulterior, femeia şi-a scos certificat medico-legal şi a sesizat procurorii, dar cazul a intrat abia în 4 mai şi în atenţia superiorilor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

„Am fost sesizaţi despre faptul că o septuagenară ar fi fost agresată în Piaţa Catedralei. Din cercetări a reieşit că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba de un poliţist al IPJ Arad. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus cercetarea prealabilă a poliţistului în cauză, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile care se impun. Totodată, anterior sesizării instituţiei noastre, victima a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz. Instituţia noastră se disociază de asemenea comportamente ale poliţiştilor, fiecare abatere fiind sancţionată“, a declarant, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga.

Conform anchetatorilor, presupusul agresor şi femeia care l-a reclamat se cunoşteau şi aveau unele neînţelegeri mai vechi.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.