Ziarul electronic al arădenilor

Petiție online: O stradă din Arad să poarte numele alpinistului Zsolt Torok

O petiție online, prin care se cere ca o stradă din municipiul Arad să poarte numele alpinistului Zsolt Torok, găsit mort în zona Vârfului Negoiu, a fost lansată în cursul zilei de duminică.

Autorul petiției online spune că „Zsolt Torok merită mai mult decât un monument funerar într-un cimitir“.

„Merită o stradă în municipiul Arad care să îi poartă numele. Strada Zsolt Torok 1974 – 2019. Pentru Arad și pentru România este o onoare și o mândrie Zsolt“, se menționează în textul petiției.

Salvamontiştii sibieni au reuşit, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, să recupereze din zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş trupul alpinistului Zsolt Torok, decedat sâmbătă.

Alpinistul Torok Zsolt, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu.

Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Căutările au început imediat după anunţarea dispariţiei şi în acţiune au fost implicaţi salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş, dar şi un elicopter al MAI.

Soția alpinistului arădean Zsolt Torok, care a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu, a anunțat ziua în care acesta va fi înmormântat, la Arad.

„Cei care l-au iubit, admirat și respectat pe dragul nostru Zsolt Torok pot să își ia un ultim rămas bun, duminică și luni, la Teatrul de Stat Arad. Înmormântarea va avea loc marți, la orele 14.00, la Cimitirul Eternitatea (UTA)“, a anunțat Laura Torok.

„Micul Prinț a plecat în ultima lui călătorie, așa dintr-o dată, prea devreme, prea dureros, prea straniu…“, este mesajul transmis de soția alpinistului.

Petiția online poate fi semnată AICI

CITITI SI:

Alpinistul arădean Torok Zsolt, dat dispărut în Munţii Făgăraş, a fost găsit mort

„Muntele nu e un ucigaş“, spunea Torok Zsolt în 2017

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.