Ziarul electronic al arădenilor

Peste 900 de poliţişti şi jandarmi, în două acţiuni coordonate de DIICOT în Arad

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cele două acţiuni de amploare desfăşurate în această lună la Arad, sub coordonarea DIICOT, MAI a acţionat cu peste 900 de poliţişti şi jandarmi.

„La Arad am acţionat sub coordonarea procurorului DIICOT pe cele două dosare. La cel pentru trafic de droguri am avut 13 percheziţii şi la cel pentru contrabandă cu ţigări 157 de percheziţii. Am pus sechestru pe bunuri, respectiv peste 600 de autocamioane, peste 50 de imobile, apartamente şi case, peste 300 de trenuri. Am acţionat aşa cum ne-a indicat procurorul DIICOT. Ministerul Afacerilor Interne a fost implicat total în aceste două acţiuni, am avut peste 900 de poliţişti şi jandarmi cu care am acţionat aici sub coordonarea DIICOT“, a declarat Bode.

Ministrul a precizat că instanţa va decide, în cursul zilei de luni, măsura preventivă care se impune în cazul celor două persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, despre care „incorect s-a spus că au plecat de sub nasul poliţiştilor“.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au efectuat, pe 13 iulie, 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane ar fi introdus în ţară droguri provenite din Spania, în vederea comercializării.

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate cantităţi de droguri, sume de bani, despre care există indicii că ar fi contrafăcute, bijuterii de lux, dar şi importante sume de bani, cu privire la care există suspiciuni că ar proveni din vânzarea de droguri“, informa un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pe de altă parte, procurorii DIICOT au reţinut, pe 14 iulie, 23 de persoane în dosarul de contrabandă cu ţigarete de la Arad, fiind instituite sechestre pe 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale. Cei 23 de inculpaţi reţinuţi au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Contrabandă cu ţigări la Arad. 23 de persoane, reţinute de DIICOT

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.