Ziarul electronic al arădenilor

Peste 70 de migranţi, descoperiţi la PTF Nădlac II în două camioane

Peste 70 de migranţi din Bangladesh, Nepal, India şi Siria au fost descoperiţi ascunşi în două camioane verificate la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere Frontierei Nădlac II.

Şoferii sunt un cetăţean turc şi unul român şi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri, printre care materiale pentru amenajări exterioare şi profile metalice, pentru societăţi comerciale din Germania şi Elveţia.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 72 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Nepal, India şi Siria, unii dintre aceştia fiind intraţi legal în ţara noastră, iar alţii solicitanţi de azil. Persoanele depistate intenţionau să ajungă în mod fraudulos în diverse state din vestul Europei“, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

Cei doi şoferi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar străinii ascunşi în camioane sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.