Ziarul electronic al arădenilor

Peste 60 de şcoli din județul Arad nu au autorizaţie sanitară

Un număr de 64 de unităţi de învăţământ din judeţul Arad nu aveau, la finalul lunii iunie, autorizaţii sanitare, numărul acestora fiind mai mic decât la începutul anului şcolar, când erau înregistrate 84 de şcoli cu această problemă.

Conform unui raport publicat pe site-ul Prefecturii Arad, întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în judeţ există 433 de clădiri ale unităţilor de învăţământ şcolar şi preşcolar, iar la finalul lunii iunie 369 erau autorizate sanitar, în timp ce 64 nu deţineau autorizaţia sanitară.

Raportul arată că situaţia s-a îmbunătăţit, comparativ cu septembrie 2018, când erau în evidenţă 84 de clădiri şcolare fără autorizaţie sanitară.

Potrivit DSP Arad, 52 de clădiri neautorizate sunt din mediul rural, iar 12 din mediul urban.

Raportul arată că printre principalele motive al neautorizării igienico-sanitare sunt neasigurarea spaţiului minim pentru numărul de elevi, existenţa grupurilor sanitare de tip latrină (la 14 şcoli), grupuri sanitare insuficient dimensionate, clădirile vechi, cu igrasie sau lipsa apei curente potabile.

Reprezentanţii DSP Arad au efectuat, în anul şcolar care s-a încheiat, 261 de controale în unităţi de învăţământ, iar pentru neconformităţile constatate s-au aplicat 13 amenzi şi 29 de avertismente.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.