Ziarul electronic al arădenilor

Peste 50 de migranți au fost depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră au prins 52 de cetăţeni străini aflaţi în două TIR-uri ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe la PTF Nădlac şi PTF Nădlac II.

Cei care încercau să treacă ilegal graniţa erau ascunşi în două automarfare încărcate cu porumb şi ambalaje.

„În data de 29 noiembrie 2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Austria. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, treizeci şi doi de cetăţeni străini“, precizează Poliţia de Frontieră Română.

Cei care încercau să treacă graniţa erau cetăţeni din Turcia, Irak şi Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 56 de ani, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

„De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean român ce transporta saci cu porumb, având ca destinaţie Franţa. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, pe sacii de porumb transportaţi, douăzeci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh, India şi Pakistan“, mai informează Poliţia de Frontieră Română.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.