Ziarul electronic al arădenilor

Peste 40 de migranţi ascunşi în TIR-uri, depistaţi la PTF Nădlac II și PTF Vărșand

Peste 40 de migranţi au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, încercând să iasă ilegal din ţară ascunşi în camioane cu mărfuri verificate în Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand şi Nădlac II.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad, la Nădlac II, în două TIR-uri conduse de un bulgar şi un român, au fost descoperiţi 13 străini.

Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii de carton şi frigidere pentru societăţi din Germania şi Franţa.

„Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 26 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România“, se arată în comunicat.

La PTF Vărşand, în patru camioane verificate la ieşirea din ţară, au fost găsiţi 31 de migranţi.

Automarfarele erau conduse de doi români şi doi bulgari, care transportau piese auto, folii de aluminiu şi textile în Germania, Anglia şi Belgia. Migranţii sunt din Afganistan, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, India şi Sudan şi au vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.