Ziarul electronic al arădenilor

Peste 30 de persoane amendate pentru încălcarea liniștii și ordinii publice, în Arad

32 de persoane și administratorul unui restaurant au fost amendați de către polițiștii locali de ordine publică, respectiv 30 de persoane avertizate, în ultimul weekend, pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, respectiv HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad.

Valoarea contravențiilor depășesc 11.000 lei.

Astfel, în topul faptelor contravenționale se situează consumul de alcool pe domeniul public, pe fondul căruia s-a ajuns „inevitabil” la săvârșirea altor contravenții, respectiv tulburarea liniștii locuitorilor din zonele de locuit, săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, folosirea expresiilor jignitoare sau vulgare, provocând indignarea cetățenilor, care au solicitat sprijinul Poliției Locale prin Dispecerat.

Totodată, administratorul unui restaurant a fost amendat pentru că a permis tulburarea liniștii publice din imediata vecinătate a localului și 5 persoane au fost sancționate pentru că au procedat la ascultarea muzicii foarte tare, în timpul nopții, deranjând cetățenii din zonele de locuit.

Alți 30 de tineri au fost avertizați pentru ascultarea muzicii la o petrecere, la intensitate mare, aceștia conformându-se după intervenția polițiștilor locali.

La sesizarea asociației de proprietari, locatarul unui apartament a fost amendat conform HCLM nr. 162/2006, pentru depozitarea de obiecte în subsolul imobilului, blocând calea de acces spre pivniță și producând disconfort vecinilor.

Deși inițial a fost avertizat, stabilindu-se o săptămână termen pentru intrarea în legalitate, acesta a ignorat recomandările agenților constatatori și nu s-a lăsat până nu a încasat o amendă de 700 lei pentru neconformare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.