Ziarul electronic al arădenilor

Peste 20 de migranți din Pakistan și Afganistan, depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni  au depistat douăzeci și doi de cetăţeni din Pakistan și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

Conform autorităților de frontieră, la PTF Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un  cetăţean bulgar aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, semințe de floarea soarelui pentru o societate din Austria.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetăţeni străini. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan,  solicitanți de azil în România.

Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit pentru două automarfare conduse de șoferi români ce transportau profile metalice și componente auto pentru diferite societăți comerciale din Slovacia și Italia.

În timpul efectuării controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, în total, în compartimentele destinate mărfurilor, paisprezece cetățeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Pakistan și Afganistan, solicitanți de azil în România.

La Sectorul Poliției de Frontieră Nădlac, polițiștii de frontieră au depistat, la intrare în localitatea Nădlac, șase persoane care se deplasau pe jos spre teritoriul statului vecin.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.