Ziarul electronic al arădenilor

Peste 20 de migranți, depistați de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat 21 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport sau pe jos.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 21 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în Polonia şi se deplasa pe ruta România – Germania. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, într-un locaş special amenajat, doisprezece cetăţeni străini“, a informat Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan şi Nepal, cu vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, intraţi legal în România.

De asemenea, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac a identificat, pe Autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri de linia de frontieră, un automarfar care staţiona pe banda de urgenţă şi avea cablul vamal secţionat.

În prezenţa şoferului, s-a luat măsura deschiderii compartimentului marfă, în interiorul căruia au fost descoperite două persoane. Şoferul, persoanele depistate ascunse şi mijlocul de transport au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. Persoanele ascunse erau cetăţeni din Camerun, în vârstă de 26, respectiv 29 de ani, intraţi legal în ţara noastră.

„Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au observat, în timpul desfăşurării activităţilor specifice de supraveghere a frontierei, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, şapte persoane care se deplasau pe jos. S-a procedat la deplasarea spre locul unde se aflau persoanele şi interceptarea acestora. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Pakistan, Nepal şi Etiopia, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani“, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Migranți ascunşi în două autovehicule, prinşi încercând să treacă ilegal în Ungaria

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.