Ziarul electronic al arădenilor

Peste 20 de migranți au fost depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 21 de cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român și unul ceh, ambii aflați conducând vehicule utilitare: un microbuz înmatriculat în România care transporta mobilă pentru o societate  comercială din Germania, respectiv un automarfar înmatriculat în Cehia încărcat cu piese auto, pentru o firmă din aceeași țară.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total, 21 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Irak, India, Eritreea, Somalia și Etiopia, intrați toți legal în țara noastră.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși.

Peste 60 de migranți ascunși în două automarfare, depistați la PTF Nădlac II

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.