Ziarul electronic al arădenilor

Peste 100 de misiuni ale pompierilor militari arădeni, la sfârșitul săptămânii trecute

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat, în perioada 18 – 20 februarie, 111 misiuni de intervenție în teren, după cum urmează:

🚑104 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Dintre cele 104 intervenții ale modulelor SMURD, 4 au fost la accidente rutiere.

🚒 7 misiuni de stingere și intervenție, din care:

🔥7 incendii

Din cele 7 incendii, 3 s-au manifestat la case și anexe si 4  la vegetație uscată, resturi vegetale.

În data de 19 februarie, în jurul orei 16.45, Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit în orașul Sebiș pentru stingerea unui incendiu la casă.

În momentul sosirii celor două echipaje de stingere, incendiul se manifesta violent la acoperiș, favorizat de observarea cu întârziere a acestuia si prezența din abundență a materialului usor combustibil din podul casei (material textil, carton, etc).

În imobil locuiau doi vârstnici care, din fericire, au ieșit singuri din casă. Incendiul a fost anunțat de vecini abia în momentul în care întregul acoperișul era cuprins de flăcări.

S-a intervenit mai bine de 45 minute pentru limitarea propagării incendiului la construcțiile anexe și aproape două ore pentru stingere.

În incendiu a ars întreg acoperișul și bunurile din podul casei.

Din cauza prăbușirii parțiale a tavanului din scânduri s-au deteriorat și camerele.

Cauza probabilă: „coș, canal, burlan de evacuare a fumului cu defecțiuni sau amplasat necorespunzător față de materialul combustibil“. În speță a fost vorba despre o prelungire a hornului cu un tub metalic neizolat.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.