Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții domiciliare în mai multe localități din județele Arad, Timiș și Bihor

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în 6 localități din județele Arad, Timiș și Bihor.

Activitățile s-au desfășurat în dimineața zilei de 5 februarie, în municipiul Arad și localitățile Hălmagiu, Măgulicea, Fântânele din județul Arad, municipiul Timișoara din județul Timiș și municipiul Oradea, din județul Bihor.

În baza probatoriului administrat și a activităților desfășurate au fost identificați 5 bărbați, cu vârste între 20-39 de ani, bănuiți de contrabandă calificată, care, în perioada august – septembrie 2021 ar fi deținut și transportat, din județul Bihor, 2.100.158 țigarete (105.008 pachete) de contrabandă, netimbrate.

Din această cantitate, 1.645.300 țigarete (82.265 pachete) au fost depistate de polițiști, în ziua de 8 august 2021, în remorca unui autotren parcat în Hălmagiu.

Totodată, 454.280 țigarete (22.714 pachete) au fost transportate și depozitate la liziera unei păduri situată între localitățile Hălmagiu și Hălmăgel, acestea fiind depistate de polițiști în luna septembrie a anului 2021.

Cei 5 bărbați, cercetați pentru contrabandă calificată, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, din cadrul Judecătoriei Gurahonț. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Secției 10 Rurală Gurahonț, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Direcției de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acţiuni nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.