Ziarul electronic al arădenilor

Patru incendii într-o zi. Unul a fost la SC Astra Vagoane Călători

Pompierii arădeni au intervenit, în cursul zilei de sâmbătă, pentru stingerea a patru incendii, în municipiu și județ, unul dintre ele fiind la SC Astra Vagoane Călători.

Prima intervenție a pompierilor a fost în municipiul Arad, pe strada Abrud. Pompierii au fost alertați în jurul orei 11.30, fiind solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un balcon al unui apartament situat la etajul 2. Pompierii au lichidat incendiul, însă focul a distrus 3 mp de material plastic, textile și lemn.

În jurul orei 13.30, pompierii au fost solicitați să intervină în orașul Curtici, la un incendiu declanșat la o anexă a unei case particulare. Incendiul a fost lichidat de către SVSU Curtici, cu puțin timp înaintea sosirii echipajelor de intervenție.

Proprietarul casei, un bărbat în vârstă de 39 ani, s-a rănit în încercarea de a stinge focul, suferind o arsură de gradul II la nivelul gâtului. Bărbatul a fost asistat medical de echipajul SMURD Curtici și, ulterior, transportat la Unitatea Primire Urgențe de la Spitalul Județean Arad.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 15.00, a fost solicitată intervenția pompierilor pentru stingerea unui incendiu la anexa unei case din Ghioroc. Conform ISU Arad, a ars aproximativ 60 – 70 mp din acoperiș, incendiul fiind lichidat fără probleme.

În jurul orei 17.00, pompierii arădeni au intervenit operativ la un incendiu produs la hala de vopsitorie din cadrul Astra Vagoane Călători, de pe str. Petru Rareș din Arad. „Incendiul a fost localizat în primele minute și lichidat fără probleme deosebite. Incendiul s-a manifestat doar la echipamentul electric, cauza fiind de natură electrică“, a informat ISU Arad.

În cadrul misiunilor, Detasamentul de Pompieri Arad a intervenit cu trei autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD, o autoscară, o autospecială de primă intervenție și comandă, un ofițer și 22 de subofițeri.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.