Ziarul electronic al arădenilor

Parfum contrafăcut, descoperit într-un automarfar la PTF Vărşand

Poliţiştii de frontieră de la PTF Vărşand au descoperit, în interiorul unui automarfar, 30 de colete ce conţineau peste 3.400 flacoane cu parfum, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.

Marfa a fost depistată când la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor, înmatriculat în România.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii cu parfumuri şi fibră de poliester, având destinație Italia.

„Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat ca în 30 de colete se aflau 3.460 flacoane cu parfum care purtau însemnele unor mărci cunoscute, pentru care şoferul nu a prezentat certificate de autenticitate. De asemenea, aspectul exterior al ambalajelor,  precum si modul de inscripţionare au creat suspiciuni ca parfumurile sunt contrafăcute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală“, a informat Poliția de Frontieră.

Prosusele cosmetice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.