Ziarul electronic al arădenilor

Parcare etajată construită de Primăria Arad, vandalizată înainte de a fi dată în folosință

O parcare etajată din municipiul Arad, construită de administraţia locală cu aproximativ un milion de euro, a fost vandalizată de persoane necunoscute înainte de a fi dată în folosinţă locuitorilor.

Administratorul parcării, SC Recons SA Arad, va face sesizare penală.

Parcarea vandalizată este una dintre cele opt etajate construite de municipalitate cu un buget total de aproximativ opt milioane de euro, între anii 2018 – 2021. Trei dintre acestea încă nu au fost date în folosinţă, fiind totuşi finalizate la sfârşitul anului trecut.

„FastPark 1“ este situată pe strada Pădurii, în cartierul Alfa, iar locuitorii au observat că aceasta a fost vandalizată în ultimele zile.

Zeci de corpuri de iluminat au fost distruse, cablurile electrice au fost smulse, unii pereţi au fost mâzgăliţi cu vopsea, iar pe jos sunt aruncate sticle de băuturi alcoolice sau răcoritoare şi diverse ambalaje.

Reprezentanţii Recons SA Arad, societatea aflată sub autoritatea Primăriei care administrează şi parcările din oraş, au declarat, pentru Agerpres, că vor depune sesizare penală.

Ultimele trei FastPark-uri finalizate în oraş ar urma să fie date în folosinţă în această toamnă, după organizarea licitaţiilor pentru locurile disponibile. Tarifele de la care vor porni licitaţiile pentru închirierea locurilor sunt de 50 lei fără TVA pe lună la parter (spaţiu acoperit) şi 30 lei fără TVA la etaj (spaţiu descoperit).

Foto: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.