Ziarul electronic al arădenilor

Pacienții cu COVID-19 internați la Arad, același tratament ca la Spitalul „Victor Babeș“ din Timișoara

Pacienții diagnosticați cu noul coronavirus, internați la Spitalul Clinic Județean Arad, vor beneficia de același tratament care este aplicat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Timișoara.

„Informăm opinia publică arădeană despre faptul că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad folosim același tratament ca la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, pentru tratarea pacienților cu coronavirus – SARS CoV-2. Două tipuri de medicamente, necesare în prima fază a bolii, sunt disponibile și se folosesc în tratament, la Arad. Acestea sunt furnizate de compania Unifarm. Este vorba despre aceeași schemă de tratament care este folosită la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Al treilea medicament, produs de o companie din Bruxelles, care se folosește la pacienți cu afecțiuni cardiovasculare, va fi disponibil în cel mult zece zile la Arad, în cadrul unui studiu clinic condus de Centrul Universitar Timișoara, cu co-participarea județelor Arad și Caraș-Severin“, a anunțat Spitalul Județean Arad.

Medicul Virgil Musta, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ a spus, zilele trecute, că la Timişoara s-a stabilit de la nivel central pentru o altă schemă de tratament pentru a se studia mai multe variante la nivelul întregii ţări. Musta spune că pacienţii primesc două antivirale care de obicei aduc rezultate pozitive în câteva zile.

„Noi folosim o alta schemă de tratament decât restul țării, dar și conjunctura a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evolutia bolii este bună. Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu două antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm“, a explicat, pentru opiniatimisoarei.ro, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Timișoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.