Ziarul electronic al arădenilor

Originea și evoluția ruletei

Jocul de ruletă este unul foarte popular în zilele noastre. Mai cu seamă, în ultimii ani popularitatea acestui joc a crescut considerabil. De ce? Datorită evoluției tehnologiei și integrării cu succes a acesteia în casele oamenilor.

Acum nu mai este nevoie de prezența fizică într-un cazinou, la fel de bine se poate accesa jocul de pe un dispozitiv mobil, atâta vreme cât avem o conexiune stabilă la internet. Drept urmare este convenibil și practic.

Totuși, lucrurile nu au stat mereu așa. Iată care sunt cele mai importante momente legate de istoria și evoluția ruletei.

Originea ruletei

În zilele noastre aceasta este o activitate populară pentru oamenii din toată lumea. Totuși, originile sale sunt învăluite în mister. Însă lumea este de părere că ruleta avea legătură cu un concept din filozofia antică. Se crede că zeița care era responsabilă cu învârtirea roții de la acea vreme putea să arate ascensiunea și decăderea regelui.

O altă certitudine este faptul că în secolul 18, acest joc a fost adoptat de Franța și a devenit foarte popular în cazinourile de acolo. Doar că regele Louis al IV-lea nu a fost prea încântat de această idee și a interzis jocul o vreme. Totuși, în anul 1806 Napoleon Bonaparte le-a permis jucătorilor să meargă în cazinouri pentru a juca la ruletă. Din fericire în zilele noastre oamenii au libertatea de a juca la ruletă online din confortul propriei case.

Așadar, s-au schimbat multe lucruri din secolul al XVII-lea.

Conspirația chineză

Așa cum a fost menționat deja, originile jocului sunt cu adevărat misterioase. În consecință, conspirațiile sunt la ordinea zilei când vine vorba de ruletă.

Aceasta din urmă se referă la faptul că jocul este de proveniență chinezească. Mai mult, se crede că jocul de la acea vreme conținea 37 de figurine cu animale care trebuiau aranjate într-un pătrat magic.

Se pare că acesta a fost descoperit de călugării din dominicani, care ar fi adus jocul ceva vreme mai târziu pe tărâmul european, cu mici modificări, ce-i drept.

Din păcate, nu există nicio informație care să ateste cum se juca jocul chinezesc. Se crede că aspectul jocului a fost schimbat de către călugări. Ei au înlocuit pătratul cu un cerc și au introdus un locaș special pentru cifra zero.

Povestea ruletei americane

Se știe deja că ruleta a avut un real succes în jurul secolului 18 în Europa. Acest lucru nu a făcut altceva decât să îl propulseze până peste ocean.

Primele versiuni ale jocului aveau doar 28 de numere, dar și un zero, un zero dublu și un simbol de vultur. Cel din urmă simbol, după cum bine se știe, reprezintă libertatea americană. Conform regulilor, dacă mingea cădea pe un zero sau pe simbolul cu vultur toate pariurile erau pierdute.

Jocul a apărut pentru prima dată în New Orleans, dar a fost transmis la scurt timp în Mississippi prin intermediul jucătorilor de la acea vreme. Nu în ultimul rând, au fost găsite și atestări ale jocului în Quebec în anul 1758, deși aici el era interzis.

Evoluția ruletei online

Iată că am ajuns în zilele noastre când aceste activități sunt disponibile online, fiind accesibile în orice moment, de oriunde.

Cu toate că la începutul secolului 20 cele mai remarcabile locuri în care se putea juca versiunea jocului cu un singur zero erau Monte Carlo și Las Vegas pentru versiunea cu două zerouri, lucrurile s-au schimbat pe parcurs.

Începând cu anii 1970 cazinourile au devenit din ce în ce mai căutate în lume, lucru care s-a intensificat odată cu apariția internetului. Din ce în ce mai multe locuințe au început să aibă acces la internet și totodată posibilitatea de a juca astfel de jocuri de acasă.

Viitorul ruletei

Așa cum este bine cunoscut, tehnologia joacă un rol important în prezent. Mai mult de atât, aceasta a fost implementată cu succes și în lumea cazinoului. Drept urmare, au început să apară o serie de beneficii pentru jucători.

Aceștia se pot bucura acum de realitatea virtuală, inteligența artificială care stă în calea încercărilor de fraudare și un număr mult mai variat de jocuri. De asemenea, acest sector oferă o experiență de joc mult mai bună datorită faptului că oferă răspunsuri personalizate și nu în ultimul rând, un mediu de joc foarte apropriat de realitate.

În concluzie, s-au schimbat multe lucruri de la apariția ruletei pentru prima dată. Acesta a fost un proces de durată, dar fiecare perioadă a facilitat rezultatul final de care ne bucurăm în prezent.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.