Ziarul electronic al arădenilor

Orban, la fabrica de tramvaie din Arad: „Avem nevoie de astfel de mijloace de transport ecologice“

Premierul Ludovic Orban şi-a manifestat, sâmbătă, în timpul unei vizite la fabrica de tramvaie din cadrul SC Astra Vagoane Călători din Arad, susţinerea Guvernului faţă de producătorii români de tramvaie, vagoane sau locomotive.

„Cred că este extrem de important să susţinem producătorii români, să susţinem planurile de investiţii ale producătorilor români, astfel încât să avem capacitatea de a integra cât mai mult din orice produs de care avem nevoie, mai ales produse complexe, de genul tramvaielor, locomotivelor, vagoanelor, astfel încât să le producem în România şi, de ce nu, să devenim competitivi şi pe plan internaţional“, a afirmat Orban.

Totodată, şeful Executivului şi-a manifestat satisfacţia că mai multe administraţii locale achiziţionează tramvaie de la fabrica din Arad.

„Este o capacitate de producţie care poate să ofere un transport sigur, un transport ecologic, mai ales în condiţiile Pactului verde care este în programul Comisiei Europene. Avem nevoie de astfel de mijloace de transport ecologice, cum sunt aceste tramvaie, care iată că le putem produce în România. Mă bucur că sunt municipalităţi care achiziţionează tramvaie de aici, tramvaie produse în România şi mă bucur că şi la Bucureşti, în ciuda voinţei persoanei care încă conduce Primăria Capitalei, tramvaiele care vor circula în Bucureşti în viitor vor fi produse în România, pentru că instanţa, după cum bine ştiţi, a dat câştig de cauză companiei româneşti în licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie“, a adăugat premierul.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.