Ziarul electronic al arădenilor

O parte dintre elevii de la CN „Preparandia Dimitrie-Țichindeal“ vor învăța într-o clădire de pe strada Mihai Eminescu

Vineri, 15 septembrie 2023, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că a găsit soluția optimă la problema cu care se confruntă Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal“, respectiv lipsa spațiilor necesare desfășurării orelor de curs.

Alături de directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu“, Emanuela Leahu şi directorul Colegiului Pedagogic, Sorin Haiduc, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a propus ca o parte din clasele Colegiului Pedagogic să fie mutate în clădirea de pe strada Mihai Eminescu, care s-a eliberat odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare a Colegiului „Elena Ghiba Birta“.

În acest fel elevii de la „Peda“ nu vor fi nevoiți să aibă program după-amiaza.

„Lipsa de spații adecvate pentru numărul în creştere al elevilor ne determină să găsim soluții alternative astfel încât performanța copiilor, programul lor, al părinților şi al dascălilor să nu aibă de suferit. Cu sprijinul Liceului Tehnologic «Aurel Vlaicu» am reuşit să menținem o oarecare normalitate pentru elevii de la Pedagogic. Am propus încă din primăvară ca pentru o perioadă de timp, Colegiul Pedagogic să-și ocupe spațiile închiriate pe strada Mihai Eminescu, spații de învățământ unde și-au desfășurat activitatea până acum copiii de la Colegiul «Elena Ghiba Birta».

În actualele spații ale Liceului «Aurel Vlaicu» își desfășoară acum activitatea Liceul Penticostal, ei urmând să se mute într-un viitor apropiat în spațiul de pe strada Labirint, în momentul în care Poliția se va muta în sediul Inspectoratului care în prezent este în renovare. Atunci se vor elibera spații în incinta Liceului «Aurel Vlaicu», care vor putea fi ocupate de clasele Colegiului Pedagogic. Am încrederea că în acest fel toată lumea va fi mulțumită. Suplimentar, ne propunem o serie de investiții în laboratoarele Liceului Tehnologic «Aurel Vlaicu», astfel încât să fie aduse la un standard de secol XXI“, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.