Ziarul electronic al arădenilor

O femeie din Republica Moldova a votat la Nădlac, deși nu avea acest drept

O femeie, cetățean moldovean, este cercetată pentru fraudă la vot, după ce a votat într-o secție din orașul Nădlac, deși nu avea acest drept.

Cazul a fost anunțat de Ministerul Afacerilor Interne. „O femeie, cetăţean moldovean, şi-a exercitat dreptul de vot la o secţie de vot din Nădlac, fără a avea acest drept, persoana respectivă având doar drept de şedere pe teritoriul României“, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Conform MAI, poliţiştii s-au sesizat din oficiu în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.

La nivelul structurilor MAI s-au primit 318 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, dar 119 nu s-au confirmat în urma primelor verificări.

Cu privire la alte 111 sesizări, se efectuează în continuare verificări.

Până la orele amiezii, au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, fiind aplicate 20 de avertismente scrise şi 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

Cele mai frecvente fapte contravenţionale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

În plus, se efectuează cercetări cu privire la 37 de infracţiuni precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.