Ziarul electronic al arădenilor

Nuntă cu trăsuri în centrul Aradului. Nuntașii au fost opriți de polițiștii locali

 VIDEO Participanții la o nuntă au fost opriți de polițiștii locali, deoarece trăsurile în care se aflau nu aveau voie să circule în zona centrală a municipiului Arad.

Alaiul de nuntă a fost depistat în cursul zilei de vineri, prin intermediul sistemului video de monitorizare stradală.

Polițiștii locali au identificat șapte trăsuri care traversau centrul orașului, în zona Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

„Imediat, un echipaj al Serviciului Circulaţie pe Drumuri Publice şi Parcări s-a deplasat la faţa locului, constatând că nuntaşii încălcaseră art. 71 al Codului Rutier care interzice clar «accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului“, a informat Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Conform sursei citate, conducătorii trăsurilor erau pasibili de o amendă totală de 7.830 lei, sumă care se înjumătăţea în cazul în care amenda era achitată în decurs de 15 zile lucrătoare.

„Întrucât nu au dorit să umbrească fericitul eveniment, poliţiştii locali le-au dat doar avertismente celor în cauză, dar atrag atenţia că data viitoare nu vor mai închide ochii pentru asemenea încălcări ale legii. Cei care cu bună ştiinţă nu vor respecta temeiul legal vor risca să scoată din buzunare până la 2.900 de lei“, a mai informat DGPL Arad.

Polițiștii locali au precizat că singurele excepţii acceptate de oamenii legii sunt cele prevăzute de hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 254 din 28 iulie 2017 privind Regulamentul de desfăşurare a transportului de agrement cu trăsuri în municipiul Arad.

foto/video: DGPL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.