Ziarul electronic al arădenilor

Numărul virozelor în Arad, cu 50% mai mare în două săptămâni

Numărul virozelor este în creştere de la o săptămână la alta în judeţul Arad, iar ultima raportare făcută de medici la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) arată un număr de îmbolnăviri cu aproximativ 50% mai mare faţă de cel înregistrat în urmă cu două săptămâni.

Reprezentanţii DSP Arad au declarat joi, pentru Agerpres, că în ultima săptămână au fost raportate de către medicii de familie şi unităţile sanitare 2.057 de viroze şi 199 pneumonii. Cifra este cu 20% mai mare faţă de săptămâna trecută şi cu aproape 50% mai mare faţă de cea din urmă cu două săptămâni.

Medicii de familie spun însă că numărul real de infecţii respiratorii este mult mai mare, dar e dificil de stabilit.

„În general oamenii nu vin la medic pentru infecţiile respiratorii, decât atunci când apar complicaţii. Astfel, marea majoritate a cazurilor nu apar în rapoarte, iar în realitate avem mult mai mulţi bolnavi. Când vorbim de copii, părinţii moderni ştiu că virozele se tratează simplu acasă sau ne cer sfaturi la telefon, preferând să nu-şi scoată copilul bolnav din casă dacă nu este absolut necesar“, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie (SMF) Arad, Adrian Dărăbanţiu.

Reprezentanţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au adăugat că cele două secţii de pediatrie au aproape toate paturile ocupate de trei săptămâni. Majoritatea copiilor erau trataţi pentru infecţii respiratorii de sezon.

În urmă cu o săptămână, conducerea spitalului anunţa că toate paturile au fost ocupate pe Secţiile Pediatrie I şi Pediatrie II, iar pe măsură ce erau externaţi copii, alţii erau internaţi.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.