Ziarul electronic al arădenilor

Numărul pneumoniilor s-a dublat pe fondul renunţării la mască şi oscilaţiilor de temperatură

Numărul cazurilor noi de pneumonie s-a dublat în ultima săptămână iar virozele diagnosticate sunt în creştere cu 25%, pe fondul renunţării la masca de protecţie şi din cauza oscilaţiilor de temperatură din ultima perioadă, afirmă specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad.

Medicul epidemiolog Mihaela Cîtu, din cadrul DSP Arad, a declarat joi, pentru Agerpres, că în ultima săptămână s-a constatat o creştere a numărului de pacienţi cu boli de sezon. Numărul pneumoniilor diagnosticate în ultimele şapte zile a ajuns la 273, cu 30 de pacienţi internaţi. Spre comparaţie, în săptămâna anterioară se înregistrau 128 de cazuri de pneumonie, cu 28 de pacienţi internaţi.

Privitor la viroze, numărul bolnavilor înregistraţi la cabinetele medicilor a ajuns la 1.511 în ultimele şapte zile, faţă de 1.200 în săptămâna anterioară, însemnând o creştere de 25%.

„Cu siguranţă renunţarea la masca de protecţie, care nu mai este obligatorie, a avut un impact semnificativ în răspândirea virusurilor şi înmulţirea infecţiilor respiratorii, însă trebuie să amintim şi oscilaţiile de temperatură din ultima perioadă, chiar creşterea bruscă a acestora de la o zi la alta“, a spus dr. Mihaela Cîtu.

Medicii arădeni spun că încălzirea bruscă a vremii poate afecta imunitatea, mai ales în cazul bolnavilor cronici. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la diferenţele de temperaturi, care dacă sunt mai mari de zece grade vor supune sistemul imunitar la un stres puternic.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.