Ziarul electronic al arădenilor

Misiuni ale pompierilor militari arădeni, în minivacanța de 1 Mai

La sfârșitul săptămânii trecute, în care s-a sărbătorit 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru optimizarea acțiunilor  de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 130 de pompieri militari arădeni cu mijloacele tehnice din dotare s-au aflat la datorie, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Misiunile au fost reprezentate cu precădere de cazurile de natură medicală (81 solicitări SMURD), iar salvatorii arădeni au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hornul unei case din municipiul Arad.

De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor situații de urgență, echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Arad au efectuat, în mod organizat, 6 verificări și activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Arad.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.