Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul de Interne, la PTF Nădlac: Trebuie să ajut și Primăria și zona Nădlac dacă sunt creșteri de infracționalitate

Cetățenii care trec Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I ca pietoni vor fi preluați de mijloace auto ale Ministerului Afacerilor Interne, iar coloanele de mașini formate sunt însoțite până la limita județului de poliție și jandarmerie, a anunțat prefectul județului Arad, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne a efectuat, duminică, o vizită de lucru la punctele de trecere a frontierei Nădlac II și Nădlac I. Marcel Vela a verificat zonele unde se efectuează controlul de frontieră, declarându-se mulțumit de faptul că în urma deciziilor de separare a traficului de persoane de cel de mărfuri, timpii de așteptare la intrarea în țară s-au redus.

Ministrul s-a întâlnit și cu prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian.

„Sunt, într-adevăr, eforturi deosebite pe care mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sau ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad le fac de aproape două luni de zile în lupta contra noului coronavirus. Primim ajutorul Ministerului, suntem într-un dialog constant și iată că se găsesc soluții pentru a ne ușura munca, aici la Arad, unde avem cele mai tranzitate și importante puncte de trecere a frontierei.

Domnul ministru a dat asigurări că dacă pe raza orașului Nădlac vor fi probleme de ordine publică, forțele de ordine se vor mări. S-au luat măsuri ca cetățenii care trec vama ca pietoni să fie preluați de mijloace auto ale Ministerului Afacerilor Interne, iar coloanele de mașini formate sunt însoțite până la limita județului de poliție și jandarmerie.

Ele se formează în zona primelor benzinării de lângă vamă deoarece trebuie să ne asigurăm că autoturismele nu vor rămâne pe drum fără combustibil. Astfel, se creează și venituri atât pentru agenții economici, cât și pentru orașul Nădlac, cel care primește mai mulți bani din cotele defalcate”, a declarat prefectul Gheorghe Stoian.

Ministrul de Interne a afirmat că va ajuta autoritățile locale din Nădlac. „Eu ca ministru al Afacerilor Interne trebuie să privesc într-un plan general, să ajut cumva și Primăria și zona Nădlac dacă sunt cumva creșteri de infracționalitate, să mărim forțele. Am spus și repet că am declarat război infracționalității și cu atât mai mult în această perioadă grea pentru România nu vom permite nimănui să facă rău unui cetățean din România, și dacă o face va suporta consecințe mari și grave”, a declarat ministrul Marcel Vela.

CITITI SI: Ministrul de Interne, la PTF Nădlac I: Dacă există probleme, atunci vor fi găsite soluţii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.