Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul de Interne, la PTF Nădlac I. „Trebuie clarificată problema celor care au venit din alte părţi pe jos“

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost, duminică, la PTF Nădlac I pentru a vedea cum se tranzitează acest punct de trecere a frontierei.

Ministrul a mai declarat că a constatat că la Nădlac I „la ora actuală, şi pe tranzitul de camioane şi pe tranzitul de autoturisme, fluxul nu este foarte mare“.

„Lucru care mă bucură şi mă face să le mulţumesc acum celor din Diaspora care au înţeles mesajul nostru şi nu vin atât de mulţi cât se preconiza în ţară pentru a sărbători Sfintele Paşti. Este o dovadă de înţelepciune, de maturitate, de respect şi de responsabilitate pentru cei dragi de acasă.

Mă folosesc de acest prilej să le mulţumesc pentru înţelegere şi să-i asigur de toată susţinerea noastră şi de toată determinarea noastră în a rezolva această situaţie critică în care se află România, astfel încât, nu peste multă vreme, să reducem treptat restricţiile şi să revenim la viaţă normală pentru ca în perspectivă şi ei şi noi să trăim normal, să sărbătorim sfintele Paşti în mod normal în anii viitori şi să avem cât mai puţine cazuri dramatice, cât mai puţine decese, să pierdem cât mai puţini din cei dragi“, a spus Marcel Vela.

Ministrul a adăugat că a luat legătura cu conducerea PTF Nădlac I pentru a se clarifica şi problema celor care au venit „din alte părţi pe jos sau din graniţă în graniţă cu alte mijloace de transport şi sunt aici blocaţi pentru a se forma un transport spre zonele de destinaţie, unde vor intra în carantină“.

„Centrul de Conducere şi Coordonare Judeţean Arad va pune la dispoziţie mijlocul de transport cu care am înţeles că unii vor să meargă spre Ploieşti şi alţii spre Sibiu, atunci când se face un grup compact pentru a fi transportaţi direct în carantină. Aşadar şi oamenii care vin în ţară acceptă această condiţie de a intra direct în carantină şi poate că ar trebui să-i şi înţelegem pe unii dintre ei, nu au venituri, au rămas pe drumuri, în toate ţările situaţia este critică şi oamenii, neavând nicio speranţă, normal că se întorc spre ţară, spre compatrioţii lor, spre cei cunoscuţi, acceptând carantina şi perspectiva prin care ei pot fi ajutaţi medical şi administrativ“, a declarat Vela.

El a mai spus că nu se aşteaptă ca săptămâna viitoare, înainte de Paşti, să se înregistreze „un val foarte mare“ de persoane care vin în ţară.

„Sunt peste medie, dar nu atât de mare cum probabil se aşteaptă cei care sunt pesimişti, cu afluxuri mari de români de Paşte. Ştiu compatrioţii noştri că şi acolo sunt multe probleme şi aici sunt multe probleme, mai mult, aici intră direct în 14 zile de carantină“, a mai precizat ministrul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.