Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi prinşi când încercau să treacă fraudulos frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în ultimele 24 de ore, 28 de migranţi care au încercat să ajungă fraudulos în Spaţiul Schengen, fie ascunşi în camioane verificate la graniţa cu Ungaria, fie mergând pe jos pe câmp spre ţara vecină.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad, în timpul verificărilor amănunţite efectuate asupra a patru camioane cu mărfuri care urmau să iasă din ţară pe la Vărşand, au fost descoperiţi în remorci 18 migranţi.

Cei patru şoferi sunt bulgari şi transportau textile şi materiale plastice pentru diferite firme din Germania. Printre mărfuri se aflau migranţi din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, solicitanţi de azil în România.

Şi în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost descoperiţi, ascunşi într-un camion condus de un român, cinci tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 de ani, de asemenea solicitanţi de azil în România.

În zona oraşului Nădlac, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos.

„Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt patru cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, călăuziţi de un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 28 de ani“, se arată în comunicat.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.