Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi găsiţi ascunşi într-un TIR şi o autoutilitară, la PTF Nădlac II și PTF Turnu

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II și PTF Turnu au prins 47 de migranţi din mai multe state care se ascundeau într-un TIR condus de un turc şi o autoutilitară condusă de un român, încercând astfel să iasă ilegal din ţară.

TIR-ul a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II iar şoferul turc a declarat că transportă „diverse bunuri“ pe ruta Turcia – Franţa.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 24 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Egipt, Somalia şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani. Aceştia intenţionau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei“, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, în timp ce era verificată o autoutilitare înmatriculată în România, încărcată cu piese auto, au fost găsite ascunse 23 de persoane. Acestea sunt din Eritreea, Nepal, Etiopia şi Bangladesh.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.