Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Siria, Pakistan şi Afganistan, depistați la Vărșand și Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat zece cetăţeni din Siria, Pakistan şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

Marți dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere, pe ruta Bulgaria – Olanda.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 18 de ani, solicitanți de azil în România.

Acțiuni asemănătoare au avut loc, luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controale amănunțite asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetățean turc, respectiv un român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, aceştia transportau mobilier pentru societăți din Germania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, șapte  persoane. La cercetări, autoritățile de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt patru cetățeni din Afganistan, doi din Siria și un cetățean din Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 și 46 de ani, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.