Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi din Siria, Irak, Egipt şi Palestina, găsiți ascunşi printre role textile într-un automarfar

Douăzeci de cetăţeni din Siria, Irak, Egipt şi Palestina, ascunşi într-un automarfar, au fost depistaţi la PTF Nădlac II.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția de Frontieră, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în timpul desfăşurării unei acţiuni comune pe linia combaterii migraţiei ilegale cu poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara, i-au descoperit pe cei 20 de migranţi, ascunşi în interiorul unui automarfar încărcat cu role textile, încercând să iasă ilegal din ţară.

„Luni dimineaţă, în jurul orei 5.00, în punctul de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta role textile pe ruta Turcia – Polonia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul ITPF Timişoara, au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport.

Astfel, în compartimentul marfă al automarfarului au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, douăzeci de persoane. Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt din cetăţeni din Siria, Irak, Egipt şi Palestina, grupul fiind format din 17 bărbaţi şi 3 minori, solicitanţi de azil. De asemenea, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, iar minorii între 13 şi 16 ani şi intenţionau să ajungă în vestul Europei“, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini descoperiţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.