Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi din şase ţări, prinşi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră au prins 22 de migranţi, proveniţi din Siria, Irak, Algeria, Maroc, Palestina şi Libia, care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria, fie ascunşi într-un camion, fie pe jos.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad, în zona oraşului Nădlac au fost desfăşurate acţiuni pentru prevenirea migraţiei ilegale, în timpul cărora au fost depistate două grupuri formate de migranţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria.

În total, este vorba de nouă persoane – cinci cetăţeni din Maroc, trei din Algeria şi unul din Libia -, având vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în terminalul destinat transportului de marfă, pe sensul de ieşire din ţară, autorităţile au prins, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, trei bărbaţi care încercau să treacă frontiera în ţara vecină.

Doi dintre ei sunt din Maroc, au 22, respectiv 30 de ani, iar celălalt este din Palestina, în vârstă de 22 de ani.

În PTF Borş II (Bihor), în timp ce era verificat un camion care urma să iasă din ţară, în remorcă au fost găsite zece persoane. Şoferul este turc şi transporta bidoane din material plastic în Polonia.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că migranţii ascunşi în remorcă sunt cetăţeni din Siria şi Irak şi au vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.