Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Algeria, Maroc și Afganistan, depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat opt cetăţeni din Afganistan, Algeria și Maroc care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi într-un automarfar.

Patru dintre migranți au fost descoperiți când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia-Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, patru cetățeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, solicitanți de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.

În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Algeria și Maroc, cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani.

În  cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.