Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi din Afganistan şi Siria, găsiți ascunşi în două camioane la ieşirea din ţară

Şapte migranţi din Afganistan şi Siria au fost prinşi de autorităţi când încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în două camioane cu mărfuri, verificate în punctele de trecere a frontierei Nădlac II şi Vărşand.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad, la Nădlac II a fost verificat un camion condus de un turc, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, televizoare pentru o firmă din Danemarca.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani, se arată în comunicat.

La Vărşand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui camion condus de un bulgar, care transporta borcane cu compot de fructe în Cehia. În remorcă se aflau şi cinci cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.