Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan și Pakistan, ascunși în automarfare, prinși de polițiștii de frontieră arădeni

Paisprezece cetăţeni din Afganistan şi Pakistan au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni ascunşi în trei automarfare, conduse de doi turci şi un bulgar.

Potrivit IGPF, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, în acest sfârşit de săptămână, au fost depistaţi, pe sensul de ieşire din România, 14 cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 12 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei automarfare conduse de doi cetăţeni turci şi un bulgar, care transportau anvelope, ţevi metalice şi ceramică pentru societăţi din Norvegia, Olanda şi Germania.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi, în total, ascunşi, printre marfa transportată, paisprezece cetăţeni străini, precizează sursa citată.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.