Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan, Libia și Turcia, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat opt cetăţeni din Afganistan, Libia și Turcia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare sau pe jos.

Conform Poliției de Frontieră, luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role geotextile, pe ruta Grecia-Norvegia.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean turc, care transporta ciocolată și băuturi răcoritoare pentru o societate comercială din Olanda. În timpul controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunși pe osiile din partea din spate a semiremorcii, doi cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Libia în vârstă de 22 de ani.

Duminică, în jurul orei 1.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Turcia în vârstă de 22, respectiv 27 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.