Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan, depistați ascunşi printre saci cu orez şi seminţe de floarea soarelui

Nouă cetăţeni din Afganistan au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I și II ascunşi în două automarfare încărcate cu seminţe de floarea soarelui, respectiv saci cu orez.

Conform polițiștilor de frontieră, miercuri, în jurul orei 9.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, seminţe de floarea soarelui pe ruta Bulgaria – Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, cinci persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, trei minori, cu vârste cuprinse intre 15 şi 17 ani, şi doi adulţi în vârstă de 25 şi 28 de ani“, a informat Poliția de Frontieră.

O oră mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 44 ani, care transporta în Italia saci cu orez .

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind în interiorul compartimentului marfă, patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani.

„În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. În cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.