Ziarul electronic al arădenilor

Migranți depistați în timp ce încercau să intre ilegal în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din Nădlac au depistat opt cetăţeni străini, din diverse state, care încercau să intre ilegal în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei, unii aflându-se într-un TIR, iar alţii încercând să treacă frontiera pe jos.

Conform autorităților de frontieră, miercuri, în jurul orei 5.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 51 de ani.

Acesta conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria şi transportă, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Bulgaria – Belgia.

Mijlocul de transport a fost controlat amănunţit, iar poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, printre bunurile transportate, doi cetăţeni străini.

Aceştia au fost conduşi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, iar verificările au arătat că este vorba de cetăţeni din Etiopia, în vârstă de 33, respectiv 37 de ani, care au intrat legal în România.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, în timpul executării misiunilor de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, şase persoane care se deplasau pe jos.

Persoanele respective au fost interceptate şi, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.

În urma cercetărilor s-a fost stabilit sunt cetăţeni din Sri Lanka, Nepal, India şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, intraţi legal în România.

„Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impugn”, a informat Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.