Ziarul electronic al arădenilor

Migranți ascunşi în camioane, depistați la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, la sfârşitul săptămânii trecute, 12 migranţi care au încercat să iasă din ţară ascunşi în camioane cu mărfuri, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I a fost verificat un camion condus de un bulgar în vârstă de 51 ani, care transporta hrană pentru câini în Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, doi cetăţeni din Pakistan şi patru cetăţeni din Afganistan, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România“, a precizat Poliţia de Frontieră Arad.

La acelaşi punct de frontieră a fost verificat un alt automarfar condus de un bulgar, în vârstă de 62 de ani, acesta transportând băuturi alcoolice în Germania.

Şi în acest caz, au fost găsiţi, în remorcă, şase migranţi din Afganistan, trei copii cu vârste de 15 şi 16 ani şi trei adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Conform Poliției de Frontieră, şoferii riscă să fie cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetățenii străini, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.