Ziarul electronic al arădenilor

Meteorologii anunță precipitaţii, polei şi vânt în toată ţara

Meteorologii anunţă precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului începând de duminică, de la ora 16.00 şi până luni la prânz, în toată țara.

Conform meteorologilor, în intervalul de 31 ianuarie, ora 16.00 – 1 februarie, ora 12.00 sunt anunţate precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului.

„În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii în toată ţara. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

La munte, la altitudini mai mici de 1.400 m, în special în Carpaţii Occidentali, ploile şi lapoviţa vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane şi în regiunile sudice şi sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h”, anunţă meteorologii.

Mai multe regiuni se vor afla sub avertizare cod galben de duminică de la ora 16.00, până luni la ora 10.00.

ANM  anunţă ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1.400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali

„În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada”, conform meteorologilor,

În acelaşi interval este anunţat polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

„În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopţii de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei”, precizează ANM.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.