Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Medic din Arad, prins când primea 20 kilograme de cannabis

Un medic ortoped din Arad a fost prins în flagrant, în timp ce primea 20 de kilograme de cannabis.

El a fost reţinut 24 de ore pentru trafic de droguri. Procurorii DIICOT precizează că valoarea de piaţă a drogurilor se ridică la 200.000 de euro.

„La data de 1 februarie 2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea a 3 inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic international de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc. Măsurile au fost dispuse, după ce, în ziua anterioară, doi dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant în municipiul Timişoara deţinând în autoturism 3 colete conţinând 20 kilograme canabis ( ambalate în mai multe pungi) destinat comercializării, a cărui  valoare de piaţă este de aproximativ 200.000 euro.  Drogurile au fost expediate din Spania   şi introduse în ţară prin intermediul unei firme de curierat”, a transmis, joi, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în urma investigaţiilor întreprinse s-a stabilit că inculpaţii urmau să predea întreaga cantitate de drog de risc celui de al treilea inculpat, situaţie în care s-a organizat o nouă acţiune, în cursul căreia acesta din urmă a fost prins în flagrant, pe raza municipiului Arad, la scurt timp după preluarea drogurilor de la ceilalţi doi. Tranzacţia a avut loc în cartierul Micalaca din Arad.

„În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai transmis DIICOT.

UPDATE

Medicul ortoped din Arad care urma să cumpere 20 de kilograme de cannabis de la două persoane a fost arestat preventiv, alături de acestea din urmă.

Valoarea de piaţă a întregii cantităţi de droguri este de aproximativ 200.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, cele trei persoane – atât medicul ortoped din Arad, cât şi cei care i-au adus cele 20 de kilograme de cannabis – au fost arestate preventiv pentru trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.