Ziarul electronic al arădenilor

Mașinile celor care transportă şi aruncă gunoi în locuri neautorizate, confiscate

Consiliul Local Municipal Arad a aprobat, în şedinţa de miercuri, încheierea unui protocol între Poliţia Locală şi Garda de Mediu, în baza căruia vor fi confiscate vehiculele folosite pentru transportarea şi aruncarea deşeurilor în locuri neautorizate.

„Aş sublinia aprobarea protocolului între Poliţia Locală şi Garda de Mediu, în urma căruia – în câteva zile facem şi procedura – toţi cei care încalcă legea, mai exact transportă şi aruncă gunoi în locuri neautorizate, vom putea apela la pârghia de a le confisca mijlocul de transport, fie că e maşină, camionetă, căruţă sau ce ar fi. Vă asigur că mă ţin cu dinţii de această prevedere şi de aplicarea ei pentru că altfel nu se mai poate“, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarţ, la finalul şedinţei consilierilor municipali.

Protocolul va fi valabil patru ani şi prevede realizarea unor acţiuni comune şi schimb de date între cele două instituţii.

Pentru depozitarea vehiculelor confiscate, municipalitatea a pregătit un spaţiu special, ulterior aceste mijloace de transport urmând să fie valorificate iar banii să intre în bugetul local.

Conform protocolului, acţiunile comune se vor concentra şi pe identificarea surselor de poluare, de miros neplăcut, zgomot şi vibraţii din zonele rezidenţiale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.