Ziarul electronic al arădenilor

Marriott va construi la Arad primul hotel din afara Bucureştiului

Un dezvoltator imobiliar a început construirea în municipiul Arad a primului hotel al lanţului Marriott din afara Bucureştiului, care va avea şi o parcare subterană cu 400 de locuri, ce vor fi accesibile nu doar celor cazaţi, ci şi şoferilor care vor să parcheze în zona ultra-centrală a oraşului.

Anunţul a fost făcut, joi, de primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, în cadrul unei conferinţe de presă, el precizând că hotelul este construit pe structura unui imobil care a făcut parte din complexul Hotel Parc, situat pe malul Mureşului. Clădirea este cunoscută de arădeni sub numele de „Parcul Mic“.

Potrivit primarului, noul hotel va avea 58 camere şi şase apartamente, dar tot complexul va oferi o serie de alte facilităţi.

„Mă bucur că investitorul ne-a contactat cu dorinţa de a construi o parcare subterană pe două nivele, cu 400 de locuri de parcare. Este vorba de zona dintre Hotel Parc şi gardul terenului de sport din faţa Liceului «Moise Nicoară». Acolo o bucată de teren este a Primăriei, iar cealaltă mai mare este a lor. Hotelul intră într-un proces de renovare şi cu această ocazie sperăm să avem un imobil foarte frumos, cu spaţii comerciale, birouri, sală de sport, piscină semi-olimpică, iar pentru fostul Hotel Parc Mic au semnat deja contractul şi va fi primul hotel din reţeaua Marriott din afara Bucureştiului. Practic, fără investiţie publică, Aradul va avea în centrul oraşului o parcare foarte mare subterană“, a declarat primarul.

La suprafaţa parcării subterane, investitorul ar urma să amenajeze un parc.

Complexul va mai avea o grădiniţă şi afterschool, un salon de înfrumuseţare şi masaj şi 15.000 de metri pătraţi de spaţiu destinat birourilor clasa A. Totodată, pe o suprafaţă de 1800 de metri pătraţi de pe faleza Mureşului, va fi amenajată o zonă cu restaurante şi cafenele.

Potrivit primarului, „ritmul de lucru este unul susţinut, se lucrează la consolidarea clădirilor vechi“, iar dezvoltatorul a estimat că va finaliza întreaga investiţie până la sfârşitul primului trimestru din 2024.

foto: Primăria Municipiului Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.